zaterdag 16 maart 2013

Violen

Vandaag wilde ik de zinken emmers en potten die we in de tuin hebben staan voorzien van nieuwe, witte violen. De oude violen eruit en de nieuwe erin, zo gebeurt, dacht ik. Niet dus. De grond is nog bevroren en met geen mogelijkheid uit de emmers en potten te krijgen. Wat vervangen kon worden is gebeurd en de rest van de violen wacht in de garage op beter weer…net als ik.

maandag 11 maart 2013

Keuken

Toen we de sleutel van ons huis vorig jaar januari ontvingen, hebben we als eerste het witte kunststof keukenblok gesloopt. Mijn vriend Theo en ik zitten aardig op één lijn als het gaat om de inrichting van ons huis (alhoewel ik hem ervan verdenk dat hij het allemaal wel goed vindt en mij gewoon mijn gang laat gaan) en zo ook voor de keuken…of toch niet? Hij wilde namelijk perse een cooker en ik een teppanyaki plaat. Ik drink af en toe een kopje thee en om nou veel geld uit te geven aan een cooker die ik, volgens mij, toch niet vaak zou gaan gebruiken, vond ik een beetje zonde. Ik wil echter wel een beetje gezond koken, dus het bakken van vlees, kip, etc. op een teppanyaki plaat zag ik helemaal zitten. Uiteindelijk hebben we zowel een cooker als een gasfornuis met teppanyaki plaat in onze keuken en wat denken jullie? De cooker gebruik ik dagelijks (om te koken en af en toe voor een kopje thee) en de teppanyaki plaat heb ik welgeteld één keer gebruikt! Wat een drama om dat ding schoon te krijgen! Jullie begrijpen zeker wel dat ik Theo al meerdere keren heb bedankt voor de cooker ;-).

De keuken bij aankoop van het huis
 

 

 

zaterdag 2 maart 2013

Eekhoorns

Vandaag de zoveelste netjes met pinda’s en mezenbollen in de tuin opgehangen. Dat doe ik graag voor de vogels, maar vooral voor de eekhoorns. We hebben in de tuin een aantal bomen staan en de eekhoorns zien we dagelijks met regelmaat van de ene naar de andere boom springen. Het is geweldig om te zien hoe de eekhoorns druk zijn met het verzamelen van voedsel, het bouwen van nesten (ondanks de ‘eekhoornvilla’ op een boomstronk in onze tuin geven ze blijkbaar toch de voorkeur aan een nest hoog in een boom) en het spelen met elkaar (vaak slingerend richting de top van een boom). Tja, ik kan er niets aan doen, ik vind ze enorm schattig om te zien. De eekhoorn heeft gewoon een hoog knuffelgehalte en ik hoop nog jaren van onze tuin en de eekhoorns te mogen genieten.