zondag 19 mei 2013

Spoek 18 jaar!

Vandaag is onze kat Spoek 18 jaar geworden! Eerlijk is eerlijk, het is een verwende kat. Wat meneer wenst, krijgt meneer ook. Wil Spoek Sheba, dan krijgt Spoek Sheba, wil Spoek Gourmet, dan krijgt Spoek Gourmet. Maar eigenlijk is het vandaag niet echt feest, want Spoek is helaas ziek en we weten dan ook dat Spoek zijn 19e verjaardag niet meer zal meemaken.
Al maanden spuugt Spoek elke dag en wordt hij steeds magerder. Woog Spoek ooit eens ruim 6 kilo, nu nog maar 3. Een paar maanden geleden zijn we met hem naar de dierenarts geweest en het blijkt dat hij een verhoogde schildklierfunctie heeft. Dat verklaart ook zijn enorme eetlust, wat hij volgens ons altijd al wel had ;-) en het steeds magerder worden. De dierenarts gaf ons drie opties: op een dieet van speciale brokken (inclusief elk kwartaal een bloedonderzoek bij de dierenarts), een 5-daagse ‘ziekenhuisopname’ waar de schildklier zou worden bestraald of Spoek zijn leven laten leven zoals hij dat gewend was, wetende dat we hem op enig moment zullen moeten laten inslapen.

Na lang wikken en wegen hebben we voor dat laatste gekozen. Spoek houdt namelijk niet van brokken en we willen hem op zijn oude dag zijn vlees niet ontnemen. Een operatie op zijn leeftijd zien we niet meer zitten en we denken ook niet dat we Spoek er een plezier mee doen om hem 5 dagen onder te brengen in een dierenkliniek. We hebben er dus voor gekozen om Spoek de laatste maanden van zijn leven te laten leven zoals hij dat gewend was en hem nog meer te verwennen dan dat we al deden. Met andere woorden: vandaag krijgt meneer op zijn verjaardag lekker vis!

zaterdag 18 mei 2013

Buffetkast

In onze buffetkast staat het gezellige servies van Blond Amsterdam. Het servies is overigens ook het enige in de eetkamer dat kleurrijk is. De muren zijn in een warme grijstint geverfd en de eettafel is van oud hout. Op de eettafel staan twee planten met een gewei ertussen, een oud Nepalees potje en een houten lepel met een waxinelichtje erin (daarover meer in een latere blog). De kast heb ik 10 jaar geleden gekocht en is tot op heden al vier keer meeverhuisd. Nog steeds vind ik de kast erg mooi en vooral praktisch. Als we ooit verhuizen, dan gaat de kast weer met ons mee.

maandag 13 mei 2013

Snoeien, kappen en plantjes poten

Twee weken terug hebben we behoorlijk wat struiken gesnoeid en dode takken uit een aantal bomen gehaald. Ik weet dat mijn tweelingzus mijn blog volgt, dus bij deze: zusje, bedankt voor het helpen! De kale ruimten moeten nu natuurlijk nog wel gevuld worden, dus afgelopen zaterdag naar de markt gereden en de kofferbak en achterbank vol geladen met bodembedekkers (flox en campanula). Nu hopen op droog weer, zodat we de floxjes en campanula’s kunnen poten.  
 
Rechtsonder nog de kuil waar de vorige bewoners een trampoline hadden.
Binnenkort dus ook nog even wat zand en graszaden halen.

zondag 12 mei 2013

Waar opruimen al wel niet goed voor is...

Wat had ik graag op Hemelvaartsdag en de dag erna diverse brocantemarkten willen bezoeken, maar toen wij vorig jaar de sleutel van ons huis kregen, is de garage vol gezet met spullen en op enig moment konden wij niets meer vinden en ons bips meer keren. Op Hemelvaartsdag was ik dus niet op een brocantemarkt te vinden, maar in de garage. Na twee dagen ruimen en een aanhanger met puin weggebracht te hebben, staat de garage er weer spik en span bij. Tijdens het opruimen kwam ik ook nog een mooi kannetje tegen die inmiddels een plekje op het aanrecht heeft gekregen. Waar opruimen soms wel niet goed voor is…