maandag 24 februari 2014

Er kan weer een klusje van de lijst af

Na tientallen meters kozijnen, koplatten, deuren, plinten en muren  geverfd te hebben, hadden we het met het verven in huis wel even gehad en wilden we eerst eens even lekker gaan genieten van ons huis.

Inmiddels lopen we al ruim een jaar over een ‘schitterende’ glanzende lak trap naar boven. De hoogste tijd dus dat de trap ook een nieuw ‘jasje’ zou krijgen.
 

Twee weken terug was het dan zover. De trap werd geschuurd en voorzien van een laag grondverf, primer en aflaklaag in dezelfde kleur als de kozijnen en deuren. De witte hoogglans trap steekt nu mooi af tegen de kleur (taupe) op de muur en de Belgisch hardstenen tegels (grijs) op de vloer. 

 

Inmiddels zijn we aan het volgende project begonnen: het onder handen nemen van vier kleine slaapkamers, maar daarover meer in een volgende post.

zondag 16 februari 2014

Sfeervol

Worden jullie na het zien van deze sfeerplaatjes ook zo hebberig?






zaterdag 15 februari 2014

Te zwaar...niet te zwaar...

Ongeveer twee jaar terug (voordat we ons huis gingen verbouwen) kocht ik twee zware kandelaren van Hoffz. De binnenmuren in ons huis bestaan uit gipsplaten, waardoor het helaas niet mogelijk is om hele zware spullen aan de muur te hangen. In het toilet hebben we bijvoorbeeld een extra versteviging in de muur gemaakt om het hardstenen fonteintje van ruim 10 kilo op te kunnen hangen. Dat was namelijk met de verbouwing wel uit te rekenen, maar waar we de kandelaren van Hoffz zouden ophangen wisten we toen nog niet. Twee jaar later liggen de kandelaren nog steeds in de kast, omdat we ze (nog) niet durven op te hangen. In veel winkels zie ik dat de kandelaren daar ook gewoon aan een gipswandje hangen. Binnenkort dan toch maar eens een gokje wagen…?