zondag 17 november 2013

Volgende keer beter...

Na de vele tegellijm, alles- en muurvuller ideeën van vele bloggers, heb ik ook een poging gewaagd. Eerst bij de kringloopwinkel een mooi model vaas, maar foeilelijk van kleur, gekocht.

 
Toen de vaas ingesmeerd met tegellijm pasta. Het blauw van de vaas trok echter door de witte tegellijm heen, dus de volgende dag een tweede laag tegellijm pasta aangebracht.  
 

Afgelopen donderdagavond de vaas voorzien van twee kleuren krijtverf van Old Touch. Eerst de kleur ‘kiezel’ en toen in vegen de kleur ‘klei’ aangebracht, maar hoe krijg ik nou die vegen die de vaas ‘oud’ maken. Het lijkt in al die blogs allemaal in één keer te lukken, maar bij mij niet. Ik las op een aantal blogs dat men ook van Polyvine de was ‘notelaar’ en ‘grijs’ gebruikt om een oude look aan een object te geven, dus dat maar eens proberen. Ik heb er inderdaad wel vegen mee gekregen, maar ik ben met het aanbrengen van de vegen een beetje doorgeslagen ;-). Al met al vind ik het eindresultaat veel te donker en dus niet helemaal naar mijn zin.
 
 
Ik denk dat ik de vaas nog een keer alleen met de kleur ‘kiezel’ ga verven en daarna voorzie van een paar vegen Polyvine was kleur ‘grijs’, maar misschien maak ik de vaas er dan alleen nog maar minder mooi mee.
 

20 opmerkingen:

 1. Ach, aldoende leert men toch? Ik denk dat je iets te enthousiast aan het vegen bent gegaan hi hi. Ik doe echt een heel klein beetje donkere antiekwas of modder op een nat doekje en wring dat een beetje, zodat er geen dotten op de doek zitten. Daarna dep ik het op de pot. Dan zie je hem onder je hand mooi worden. Veel succes.
  Liefs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat je ook kunt doen..is de vaas opnieuw verven..en dan met de muurvuller of bakpoeder in een zeef de vaas benevelen...als de verf nog vochtig is...dan voorzichtig met een handvegertje weer uitvegen...dan krijg je die poederachtige vage lichte vegen..
  Het model van je vaas is perfect...ik wou dat ik zoiets kon vinden...
  Fijne Zondag.

  Groetjes,
  Inge, my choice
  p.s. er staat nu een pot op mijn post, die ik zo behandeld heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad Reineke je moet de vaas even opnieuw verven en niet met teveel afwerkprodukten gaan werken. Ik vind de kalkachtige waas van een beetje muurvuller, of zoals nu ook veel bloggers doen, met meel, het mooiste. Kijk anders even bij mijn kleipot. Met die polyvine had je het na het aanbrengen ook nog wat kunnen uitvegen met een doek, zodat de kleuren wat mooier in elkaar overlopen.
  Succes, en ach al doende leert men, je kunt m toch weer makkelijk overschilderen.
  Succes!!

  Liefs Monica

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oefening baart kunst, dus gewoon nog een laag erover heen dan gaat het vast lukken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komt goed!
  Je krijgt al heel veel tips, ik zal me er niet aan wagen!
  Het model van de vaas is iig goed..;-))

  Fijne dag!
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja dat zou mij ook kunnen overkomen: ik ben nu met de lamp bezig maar er zitten te veel putten in dus moet ik weer schuren!
  En het verfproces vind ik ook moeilijk maar idd, aldoende leert men toch!
  Gewoon weer proberen en goed kijken hoe onze leermeesteressen (haha) het hebben gedaan. Veel succes en laat je het de vlg. keer weer zien?

  fijne zondag
  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie genoeg tips dus aan de slag hihi leuk model vaas is het wel het komt goed succes !
  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja het model van de pot is prachtig. Maar wat jij nu hebt dat zou mij ook overkomen. In je enthousiasme ga je dan te ver. Ik heb hier ook de materialen liggen maar de afwerking????? Moeilijk hoor. Maar je hebt zat tips van de dames gekregen. Laat je nog wel het eindresultaat zien?
  Succes ermee hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi hi dat gebeurt iedereen wel eens. Ik heb dit weekend ook twee keer mijn lampenvoet moeten doen. Gelukkig is hij nu redelijk gelukt.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat komt vast wel goed, nog maar een laag er op. Maar je hebt al wat tips gekregen van de dames.

  Groetjes, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De vaas wordt wel mooi, ja al doende leert men hé… ik gebruik het vernis-was van Polyvine héél veel, ik breng het aan met in handbereik een droge brede borstel en ik veeg het gelijk weer droog….mijn lampenvoet in één van mijn posten heb ik ook zo gedaan…het komt wel goed het is uitproberen hé….de vaas is héél mooi van model
  maar ….de moed niet opgeven …ik gebruik 1 laag tegellijm en daarna muurvuller…
  maar iedereen heeft zo zijn trucjes of middeltjes …
  Fijne week nog
  lieve groeten
  kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha het zelf doen is ook vaak een stuk lastiger hoor dat heb ik zelf ook.
  Je moet de afwerkproducten idd wat minder dik doen. Je kan dan beter nog 1 of 2 laagjes doen dan te dik. Succes ;)

  Groetjes Wilianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De gegeven tips lees ik met belangstelling, ik wil het ook nog een keer proberen. Mijn cloche bewerken vond ik ook al spannend, dus ik ben benieuwd hoe dit mij zal vergaan. Ik hoop dat je met de adviezen de vaas alsnog naar je zin kunt maken.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Misschien dat je in plaats van tegelpasta tegellijm kunt gebruiken (dat is er ook in het grijs namelijk). Dan heb je al een grijze basis en hoef je alleen nog met modder wat vlekken te maken, zodat het geheel wat ouder lijkt.

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Met al deze bovenstaande tips gaat het vast lukken, gewoon opnieuw beginnen. Dat is het fijne van verf! Succes hoor!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk dat we binnenkort een post zien met poging 2 en dan is het vast helemaal naar je zin. Tips genoeg hierboven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb er geen ervaring mee (nog niet) maar met de bovengenoemde tips moet het goed komen:-)
  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 18. haha Reineke dat gaat helemaal goed komen hoor na alle tips, kijk jij hebt het in ieder geval geprobeerd ik ben er nog steeds niet aan begonnen...
  Fijne maandag
  liefs linda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind je vaas wel wat hebben.
  Heel apart en toch ook weer leuk en mooi.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb hier 2 vazen staan die ik wil bewerken met muurvuller, en dan die kleuren gebruiken die jij ook hebt gebruikt, dat past precies in ons interieur, maar waar haal je die krijtverf vandaan? Bij de bouwmarkten hebben ze hier geen krijtverf. Kan je voor zoiets ook acrylverf gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen