zondag 5 januari 2014

Een nieuw jaar...

Allereest wil ik iedereen een goed, gezellig, liefdevol, maar bovenal gezond nieuw jaar toewensen.

Een jaar geleden ben ik begonnen met bloggen en ik had me toen voorgenomen om een aantal posten per maand op mijn blog te zetten, maar tjee, de praktijk leert dat één post per maand soms maar net haalbaar is. Naast een meer dan fulltime job (ik ben directiesecretaresse) ben ik ook nog secretaris bij een landelijke vakvereniging voor directiesecretaressen. Als het om mijn vak gaat, verveel ik me dus niet. Doordat ik heel wat uurtjes achter mijn laptop doorbreng, heb ik in het weekend niet altijd zin om de laptop weer te 'moeten' openen om een post voor mijn blog te schrijven, terwijl ik dat toch wel heel erg leuk vindt. Maar soms lokt de tuin of de bank iets meer dan mijn laptop. Dit jaar heb ik me voorgenomen om minimaal elke twee weken een post te plaatsen. Dat moet toch lukken…?

Bij ons is vorige week de kerstboom de deur uitgegaan (lees: naar de vliering boven de garage) en wat is het dan ineens kaal in huis. Gisteren dus maar even op pad geweest om wat nieuw groen en gezelligheid in huis te halen.

Mijn zwager, de vriend van mijn tweelingzus, bouwt veranda’s (zie voor meer informatie zijn website) en voor een Christmasfair en een bloemist in zijn woonplaats heeft hij van steigerhout diverse soorten en maten kerstbomen gemaakt. Wij hadden er ook één van zijn hand in de vensterbank staan (zie hieronder).
 
Voor een warmere look heb ik het blanke steigerhout voorzien van Polyvine Verniswas kleur Notelaar en Grijs. De streng lampjes met veertjes heb ik gekocht op de Christmasfair bij De Loden Roos. De lampjes met veertjes vind ik erg leuk, maar voor volgend jaar moet ik iets anders bedenken voor om de kerstboom heen. Het is nu nog een beetje kitsch ;-).
 
Uiteraard zijn Theo en ik ook even bij de kraam van Stef wezen kijken en daar kwam ik in gesprek met Alina, de eigenaresse van De Loden Roos te Nunspeet. Zij had ook een kraam op de Christmasfair en ondanks dat Nunspeet bij mij om de hoek is, was ik er nog nooit geweest.
 
Inmiddels zijn de kerstaccessoires bij De Loden Roos al weer weg, maar ik vind het wel een mooi sfeerplaatje. 
 
Gisteren had ik met mijn tweelingzus afgesproken om een bezoekje bij Alina te brengen en tjee, dat ik die winkel niet eerder heb bezocht! Wat een leuke woonaccessoires! Over twee weken is mijn schoonzus jarig en voor haar verjaardagscadeau (waarvan eenzelfde exemplaar nu al op onze salontafel staat) ben ik bij De Loden Roos goed geslaagd.

Toen ik deze foto maakte, merkte Theo op dat het lintje en hangertje helemaal niet bij mij paste. Daar heeft hij ook wel een beetje gelijk in. Ik ben inderdaad niet van de brocante lintjes, etc. maar het windlicht is zo meer ‘aangekleder’ dan zonder.
 
Nu nog even voor de personeelsvereniging de uitnodiging maken voor een schaats- en icekart activiteit en dan gaat de laptop voor vandaag weer dicht.

Ik wens iedereen nog een fijne en zonnige zondag toe!

8 opmerkingen:

 1. Voor jou ook de beste wensen, en dat het maar weer een mooi inspirerend blog jaar mag worden.
  Hier is Kerst ook verdwenen, al had ik niet veel.
  Ik vind je windlichtje wel mooi met het lintje, het hoort er gewoon bij.

  Fijne Zondag nog,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor jou ook alle goeds gewenst voor dit nieuwe jaar en je voornemen...dat klinkt niet verkeerd. Leuk dat je er in de buurt weer een leuk adresje bij hebt.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens jou ook alle goeds voor 2014, hier is de kerstsfeer ook de deur uit.
  Ik heb ook bij iemand( weet niet meer bij wie) op haar blog ooit iets gelezen over de loden roos, lijkt me een leuke winkel.

  Fijne week.

  Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor jouw ook alle goeds in 2014. Wat gaat zo'n jaar toch snel voorbij he? Omdat we die dagen 2 weken weg waren kwam ik in een opgeruimd huis. Ook niet verkeerd hoor. Ik heb wel wat voorjaarsbolletjes gekocht om het voorjaar in huis te halen en een bos tulpen. Dat staat ook altijd weer gezellig.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt inderdaad erg druk, wat je allemaal doet.
  Ik kan me voorstellen dat het bloggen er dan bij in schiet.
  Hopelijk gaan we dit jaar dan toch wat meer van je horen in blogland!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook de beste wensen voor jou en je familie.
  Ja, ondanks het feit dat ik geen baan buitenshuis meer heb (doe nog wel wat redigeerklussen thuis) herken ik wel dat je niet altijd tijd (en zin) hebt in bloggen.
  Maar dat maakt niks uit. Eén keer per twee weken is ook goed, toch?
  Hopelijk kun je dat volhouden!
  Succes.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben voor het eerst volgens mij op jou blog aanbeland (heb al zoveel Blogs voorbij zien komen dat ik de tel kwijt ben z`on beetje maar wel érg leuk allemaal ) ik zag dat je ook bij mij was geweest en heb me als volger aangemeld bij jou Blog bij deze .
  Voor nu ook de beste wensen en veel Blogplezier in 2014 ....
  Ik ben nieuw in Blogland dus moet nog héél veel ontdekken en leren ..valt best tegen moet ik zeggen om alles onder de knie te krijgen :-)

  Groetjes Johanna
  Elfies Home
  http://myfinestcountryhome.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook voor jou de beste wensen voor het nieuwe jaar en ik hoop veel van je te horen/lezen. Leuke winkel daar in Nunspeet, die zet ik op mijn lijstje om nog eens heen te gaan. Fijne week.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen