zaterdag 2 maart 2013

Eekhoorns

Vandaag de zoveelste netjes met pinda’s en mezenbollen in de tuin opgehangen. Dat doe ik graag voor de vogels, maar vooral voor de eekhoorns. We hebben in de tuin een aantal bomen staan en de eekhoorns zien we dagelijks met regelmaat van de ene naar de andere boom springen. Het is geweldig om te zien hoe de eekhoorns druk zijn met het verzamelen van voedsel, het bouwen van nesten (ondanks de ‘eekhoornvilla’ op een boomstronk in onze tuin geven ze blijkbaar toch de voorkeur aan een nest hoog in een boom) en het spelen met elkaar (vaak slingerend richting de top van een boom). Tja, ik kan er niets aan doen, ik vind ze enorm schattig om te zien. De eekhoorn heeft gewoon een hoog knuffelgehalte en ik hoop nog jaren van onze tuin en de eekhoorns te mogen genieten.

 

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je eekhoorns in je tuin hebt, lijkt me heel erg gezellig om ze te zien, maar ze zijn idd niet zo vriendelijk.
  Dieren in je tuin is altijd ene feest.

  Fijne zondag en lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig zeg, daar blijf je naar kijken.
  Fijne zondag!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat schattig. Jammer genoeg zijn er in de streek waar ik woon geen eekhoorns, want ik zou ze dolgraag in mijn tuin hebben. Het is toch geweldig om ze vanuit je raam te kunnen zien.

  Een fijne avond, liefs Martine

  BeantwoordenVerwijderen